Sobota będzie pachnieć kawą.

Piątek, 22 listopada 2013 · Komentarze(2)
Podoba mi się idea espresso, małego zastrzyku i mocnego smaku i kofeiny. Można zachwycać się cienką warstwą pianki na powierzchni, mocnym kolorem i palonymi aromatami kawy. Takich espresso można pić nawet kilka w ciągu dnia.
Niestety aromaty espresso zaczynają wydawać się płaskie i proste gdy skosztuje się kawy zaparzonej inną metodą, typu slow - np. za pomocą drippera.



Kawa zaparzona dripperem jest 100x bardziej aromatyczna, zapach jest głęboki i złożony...a samo parzenie proste i niedrogie. No ale trzeba mieć dobrą kawę.
Tak więc do mojego drippera właśnie przyjechała nowa dostawa:



Sobota będzie pachnieć kawą.

Komentarze (2)

Kolejka chętnych jest tak długa, że przyjmuję zapisy już na styczeń 2014 ;-)
A jeśłi pytasz na serio to podeślij na priva namiary bo tak na serio to zapraszam. Rezyduję obecnie dwa bloki od Rafała. Dzisiaj trochę ciężko z czasem ale niedziela lub przyszły weekend.

prinx 09:23 sobota, 23 listopada 2013

kiedy można podjechać na egzotykę z antypodów ?

adamuso 22:00 piątek, 22 listopada 2013
Komentować mogą tylko zalogowani. Zaloguj się · Zarejestruj się!